אנו מביעים באמצעות האוכל רגש, אהבה, פיתוי, גירוי ותשוקה ולכן הוא כל כך משמעותי בעבורנו. הלקוחות אוכלים בעיניים והמדיה הדיגיטלית מאפשרת לעוסקים בתחום האוכל והמזון להציג תמונות במגוון אפשרויות ותמונה מצוינת תביא את הלקוח הבא למסעדה, בית אוכל או לקניית ספר בישול. אז אחרי שדיברנו על בחירת צלם כמה מילים על צילום מזון והתהליך עצמו
לפני יום צילום
בצילום מזון מקצועי צריך איפוא להתמודד לא רק עם טכניקה אלא גם על יצירת סיפור מאחורי כל מנה.
בעבודתי כצלם מזון אני מקיים סיור מקדים באתר הלקוח לפני יום הצילום. להכיר את הבעלים, השף ואנשי היח"צ המשמשים שותפים לצילום והגדרת מטרותיו. בין אם הצילום נועד לתפריט, לאינסטגרם, רשתות חברתיות וכאלו או לתלייה על קיר המסעדה או על המסך. אני צריך להתחבר לאנשים, לאווירה, למנות האוכל ולמקום. כל אלה חשובים לא רק בתיאום הציפיות אלא גם על מנת שאני אוכל להכניס את כל אלה, בדרכי שלי לצילום.
סטיילינג מזון – מעצבים את התמונה
סטייליסטית המזון מייצרת את כל התנאים ליצירת תמונה המכילה גירוי חזותי לרגש ותשוקה. זו המעצבת של התמונה ואני מעדיף לרוב לעבוד עימה ביום הצילום. העין בצילומי מזון תרה אחר המכלול, המנה אינה עומדת בפני עצמה והיא מצויה בקונטקסט רחב יותר הכולל עיצוב הצלחת (Plating), השולחן והרקע.
ביום הצילום
עשרות מנות יוצאות מהמטבח, הלחץ רב אבל אין מדובר בפס ייצור של תמונות במצב תאורה זהה. אני לא מתפשר על תהליך סדור של התאמת התאורה באופן מדוקדק לכל מנה ומנה בעוד הסטייליסטית עושה הכנות אחרונות לצילום המנה. בכל מנה יש צורך בנגיעה פרטנית לגבי זווית הצילום, מיקום החסה והעגבניה, התאורה העומק והגובה.
טכנית, זהו אתגר צילומי המחייב ידע רב, ניסיון וגישה. האווירה היא חלק מחוויית הלקוח ועליי מוטל להכניסה לתוך המנה. התוצאה של השקעה בהכנות לצילום כל מנה באה לידי ביטוי באיכות התמונה. ואיך אני יודע שהצלחתי?
לסיכום: אם אתם מרגישים שהמנה מדברת אליכם, שכמעט אתם יכולים להרגיש את טעמה, שבא "לאכול את התמונה" שאתם חווים אותה – זה הסימן
יש לי לקוחות עסקיים רבים בתחום המזון וכל יום צילום הוא יום חוויה ותשוקה בעבורי, כצלם.
כבשלן ביתי אני יודע להעריך את חומרי הגלם ואת מנות השף.